Grupper

Hvorfor grupper?

Fællesskab giver mulighed for forandring

Et godt og trygt fællesskab giver mulighed for forandring. Det betyder at der skal være en tryg ramme for vores snak. Det handler blandt andet om tavshedspligt om det vi snakker om. 


Jeg ser stor fordel med at samtale i grupper. Jeg opretter gerne grupper i forbindelse med forskellige livsproblematikker eller bare det at ønske at arbejde med sit livhistorie. 


Sorggruppe

Det er smertefuldt at miste en, man har holdt af - en ægtefælle, et barn, en ven .....


Når alle de praktiske gøremål i forbindelse med dødsfaldet er gjort, skal en ny hverdag indfinde sig. Det kan være tomt og vanskeligt at finde sig selv i en ændret tilværelse. Man kan føle sig meget alene og samtidig have brug for at tale om det menneske, man ikke har mere. Man kan måske også føle, at man er en belastning for sine omgivelser.


Det tager tid at finde tilbage i "normalen", eller til en ændret tilværelse.Så er det godt at finde ud af at der er andre, der har det lidt ligesom mig. Man genkender sig selv i de andres historier, og det kan være med til at skabe en ændring for en selv, som man kan leve med. 


At deltage i sorggruppe kan være en hjælp, for her er man sammen med ligestillede, og man bliver en slags medvandrer for hinanden i en svær tid. 

Som leder af gruppen vil jeg særligt være opmærksom på at alle bliver hørt. 


I sorggruppen kan man finde hjælp, når sorgen er allerstørst, for her bliver man ikke alene og isoleret med smerten. Sorgen skal finde et sikkert sted, så livsmodet igen kan finde vej.


I Ansgars Kirke i Aalborg, er der mulighed for at komme i en sorggruppe for efterladte.


Jeg opretter sorggrupper privat for de som ikke ønsker at gøre brug af kirkens tilbud. 
Sorggruppeforløb er af 8 gange + med en forsamtale. Pris for hele forløbet er 400kr.

Der er mulighed for individuel sjælesorgsamtale ved siden af, hvilket er inkluderet i prisen. 


unsplash