GrupperDer oprettes grupper i forbindelse med forskellige livsproblematikker.


Sorggruppe

Det er smertefuldt at miste en, man har holdt af - en ægtefælle, et barn, en ven .....


Når alle de praktiske gøremål i forbindelse med dødsfaldet er gjort, skal en ny hverdag indfinde sig. Det kan være tomt og vanskeligt at finde sig selv i en ændret tilværelse. Man kan føle sig meget alene og samtidig have brug for at tale om det menneske, man ikke har mere. Man kan måske også føle, at man er en belastning for sine omgivelser.


Det tager tid at finde tilbage i tilværelsen, når man har mistet. Men der er andre, der har det ligesom én selv, og man kan støtte hinanden. Det kan gøre godt at finde ud af, at man ikke er alene, at man kan få forståelse og støtte i en svær tid.


Det kan være en hjælp at være med i en sorggruppe, hvor man overfor ligestillede kan tale om det menneske, man har mistet.  I gruppen ydes der støtte til efterladte, der har en stor sorg, som de har svært ved at magte. Hvis ens bekendtskabskreds ikke er så stor, eller man ikke vil bruge venners og familiens tålmodighed så længe og så ofte, som man har brug for, kan det være en god grund til at søge en gruppe af ligestillede.


Dér kan man finde hjælp til selvhjælp og indlevelse, når sorgen er allerstørst, så man ikke bliver alene og isoleret med smerten. I gruppen er der tryghed og forståelse for sorgens følelser og alt det, der skal gennemleves så sorg ikke får konsekvenser i form af angst og depression. Sorgen skal finde et sikkert sted, så livsmodet igen kan finde vej.


I Ansgars Kirke i Aalborg, er der mulighed for at komme i en sorggruppe for efterladte.


Hvorfor grupper?

Udfordringer løses bedst sammen